Theater De Klinker te Winschoten

Zondag 9 oktober

Op een heerlijke herfstzondag in oktober vervolgen we onze reis in een mooie reeks van concerten in de geest van Fréderic Chopin.

Negen Chopin arrangementen bewerkt door Rob Horsting en uitgevoerd door gastpianist Peter Beets en het Northern European Jazz Orchestra o.l.v. dirigent Kurt Weiss stonden wederom weer garant voor een muzikaal hoogstandje.

Dit concert werd vooraf gegaan door een voorwoord gehouden met Peter Beets elders in Winschoten waarin hij in details vertelde over de inhoud van dit prachtige Chopin meets the blues goes BIG! programma. Dit alles werd ondersteund door de eveneens in Winschoten gezetelde Harbor Jazz Club.

Omstreeks 16:30u druppelden de muzikanten binnen om zich gereed te maken voor de soundcheck en een daaropvolgende korte repetitie. Na het nuttigen van een met zorg gemaakt diner maken we ons op voor weer een fantastisch concert. Elk concert dat we tot nu toe hebben gegeven werd steeds weer afgesloten met een staande ovatie. Dit keer werd een ieder blij verrast met de Mazurka dans uitgevoerd door het komische trio Kurt Weiss ( Dirigent ), Jelle Douma ( Drums ) en Jan-Gerd KrĂĽger ( Baritone sax. )

Al met al weer een geslaagde avond waarvoor wij onze speciale dank willen uitspreken aan:

  • Theater De Klinker Winschoten ( https://www.indeklinker.nl )
  • Harbor Jazzclub Winschoten ( https://harbourjazzclubwinschoten.com )
  • TheatercafĂ© Koperen Kees, voor de catering.
  • Kees van den Akker voor zijn prachtige fotoreportage  ( http://kcnfotografie.viewbook.com )
Mazurka dance
Mazurka dance

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.